Wie is Han van Roosmalen?


Toen: Werken in de detachering

Sinds 1986 ben ik met veel plezier werkzaam in diverse taken van automatisering. Veelal heb ik  via detacheringsbureaus gewerkt bij verschillende grote en kleine Nederlandse en buitenlandse (high-tech) bedrijven. Varierend van wereldwijd opererende bedrijven als mede bedrijven in het MKB. Ik heb ervaring opgedaan in C, C++, C# en Java. De laatste jaren zijn de projecten waaraan ik een bijdrage lever steeds minder technisch, zo heb ik ook aan een aantal workflowsystemen gewerkt en het aandeel websites is ook in de loop van de jaren groter geworden.

Nu: Werken als zelfstandig ondernemer

Uit onvrede met het feit dat je als softwarearchitect bij een leverancier van software met handen en voeten gebonden bent aan het budget van de leverancier is het moeilijk om de klant optimaal te bedienen. Wat in de bouwwereld normaal is, namelijk je huis laten ontwerpen door een architect, is in softwareland nog niet ingeburgerd. Ik ben zelfstandig gegaan omdat ik het gat tussen klant en leverancier wil opvullen.

Gecertificeerd Dragon1 Architect

Dragon1 Certified Architect Han van RoosmalenAls één van de eerste software architecten ben ik geaccrediteerd als Dragon1 Architect. Dragon1 is een nieuwe open methode die enterprise architectuur toegankelijker maakt voor de boardroom. Op basis van visualisatie en ontwerpboeken wordt hoger management geinformeerd over situaties en oplossingen binnen de organisatie. De visualisaties zijn begrijpelijk en in hoge mate beslissingondersteunend.

Pragmatisme en ethiek

Door mijn ervaring weet ik (IT) problemen snel te onderkennen en op te lossen door middel van pragmatische oplossingen. De ethiek speelt hierbij een belangrijke rol. Ik stel mij onafhankelijk op en dien het belang van de klant ook als dit ten koste zou gaan van de winstmarge van de leverancier. Communiceren op het niveau van de klant gaat mij net zo makkelijk af als communiceren met de techneut.

Download mijn CV

Mijn CV beschrijft in detail de kennis, ervaring en projecten die ik heb gedaan. Hoewel het een zeer uitgebreide CV is is zeker niet alles verteld. Ik pas mij gemakkelijk aan aan de werkwijze van de klant en introduceer waar en wanneer nodig nieuwe procesmodellen (Agile, Scrum, Lean), technieken (Dependency Structure Matrix, statische analyse) en methoden.

Hieronder vindt u een CV met mijn totale werkervaring.

AttachmentGrootte
CV Han van Roosmalen (VEA 2013).pdf1.07 MB

Taal/Language